AFFÄRSVÄRLDEN: KÖP SSAB OCH FJORDKRAFT, VÄNTA MED EWORK

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Affärsvärlden rekommenderar köp av SSAB och Fjordkraft i sitt senaste nummer. Samtidigt anges rekommendationen vänta för Ework.

Affärsvärlden konstaterar att det bara är drygt två år sedan som stålbolaget SSAB började repa sig efter fem svåra år. Efter det har mycket gått i rätt riktning, skriver tidningen, och nämner bland annat att ökad kostnadseffektivitet har skapat "starka" kassaflöden.

Tidningen påpekar att bolaget framför allt haft en positiv utveckling på den amerikanska marknaden under det senaste året samtidigt som utsikterna för affärsområdet Special Steels bedöms vara "relativt goda".

Enligt Affärsvärlden ser de närmaste åren "relativt ljusa ut", trots en inbromsning i Europa.

Köp anges även för det norska elbolaget Fjordkraft. Enligt Affärsvärlden befinner sig bolaget i en stark position för kommande års omreglering av elförsäljning i Norge.

Affärsvärldens basscenario är en stabil organisk nettoomsättningstillväxt på i snitt 8 procent årligen de närmsta tre räkenskapsåren.

Tidningen rekommenderar att köpa aktien "medan den fortfarande är en lågvärderad doldishistoria."

För konsultmäklaren Ework anges i stället rekommendationen vänta. Affärsvärlden menar förvisso att Ework är ett bolag med trenden i ryggen men att det finns problem med stabiliteten i bolaget. Tidningen nämner bland annat att osäkerhet gällande kundlista samt marginaleffekter av de gjorda digitaliseringsinvesteringarna avskräcker.