TELIA: BONNIERFÖRVÄRVET MER FINANSIELLT INTRESSANT NU - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Telias planerade förvärv av Bonnier Broadcasting, inklusive bland annat TV4, har blivit mer finansiellt attraktivt än när budet lades.

Det sade Telias vd Johan Dennelind vid kapitalmarknadsdagen på tisdagen.

Varumärket C More inom Bonnier Broadcasting svänger och lönsamheten förbättras, sade Telia-chefen med hänvisning till redan offentliggjorda siffror för 2018. Telia har i nuläget inte full insyn eftersom förvärvet inte har godkänts än.

Sammantaget är Telia mycket optimistiska om de två stora affärerna som finns på bordet, alltså förvärven av Bonnier Broadcasting och GET/TDC Norge.

Telias arbete med att få ut synergier ur förvärv är i fas med plan och har höjts när det gäller synergierna från GET/TDC-förvärvet, sade Johan Dennelind med hänvisning till höjningen av kassflödessynergierna för GET/TDC-förvärvet från 700 till 800 miljoner norska kronor i tisdagsmorgonens pressmeddelande.

Vidare pratade Johan Dennelind om Telias effektiviseringssatsningar. Vissa kostnader kommer att öka av inflationsskäl och på grund av bolagets tillväxtagenda, uppgav han.

"Vi har inte gett upp kring tillväxten. Det kommer att driva kostnader, särskilt om vi lyckas med försäljningen. Men angående opex och capex finns det mycket som vi driver för effektivitet", sade Telia-chefen.

"Vi kämpar verkligen för att komma tillbaka till tillväxt", sade han också.

I sitt inledningsanförande tog Johan Dennelind även upp 5G-frågan.

"Vill vara så tidiga som möjligt", sade han.

Bolaget är först ute på många marknader, hävdade Telia-chefen som noterade att det mesta hittills handlar om business-to-business-området.