TELEKOM: LILAC KÖPER AT&T-VERKSAMHET I BLA PUERTO RICO - DJ

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teleoperatören Liberty Latin America, Lilac, köper AT&T:s verksamheter i Puerto Rico och Amerikanska jungfruöarna för 2 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor.

För snart ett år sedan samtalade Lilac med Millicom om ett bud, en diskussion som inte utmynnade i någon affär.

AT&T:s verksamhet i Puerto Rico är både inom mobil och trådbunden telekom, samt för internetuppkoppling. Den amerikanska tele- och mediekoncernen avsåg initialt att sälja verksamheten för närmare 3 miljarder dollar, enligt Dow Jones källor.

Lilac är den största aktören inom betal-tv och bredband i Puerto Rico och storägande John Malone har tillsammans med Lilacs vd uttryckt att bolaget önskar växa via uppköp i regionen.

Affären beskrivs som nödvändig för det hårt skuldsatta AT&T och väntas aviseras under onsdagseftermiddagen, enligt källorna.

I juni, då Kinnevik gav besked om att investmentbolaget avsåg att avyttra och dela ut innehavet i Millicom, spekulerades det att Lilac kunde vara på väg att återuppliva affären. Kinnevik sålde aldrig någon andel i Millicom och i mitten av september meddelade investmentbolaget att aktier i teleoperatören i sin helt ska delas ut till aktieägarna.