Swedish Match: Car höjer riktkurs, zyn starkt, cigarrisk ned

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Swedish Match framgångar med sitt tobaksfria nikotinsnus Zyn gör att bolaget helt klart förtjänar en premievärdering samtidigt som den regulatoriska risken minskat.

Det skriver Carnegie i en analys där riktkursen höjts till 600 kronor (500) och rekommendationen köp upprepas, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på tisdagskvällen.

"Vi väntar oss en fortsatt stark försäljnings- och vinsttillväxt för Zyn i det fjärde kvartalet. Bolaget uppgav nyligen att året avslutades med 67.000 försäljningsställen, vilket antyder en sekventiell ökning med 7.000 försäljningsställen", skriver Carnegie.

I det tredje kvartalet 2019 uppgick leveranserna av Zyn i USA till 13,5 miljoner dosor och Carnegie räknar med att det har ökat till 16,4 miljoner dosor i det fjärde kvartalet.

Investmentbanken tar även upp beskedet från det amerikanska läkemedelsverket FDA i början av året om förbud mot smaksatt tobak.

"FDA:s beslut nyligen att förbjuda smaksatta e-cigaretter var en lättnad efter som smaksatta cigarrer var undantaget från förbudet. Vi tror att risken för ett förbud finns kvar, men att det sannolikt inte träder i kraft för än tidigast 2021", skriver Carnegie.