SWEDBANK: RUTGER ARNHULT HAR SÅLT SINA AKTIER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult sålde i september sina Swedbank-aktier för närmare 120 miljoner kronor.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings månadsvisa uppdatering.

"Det var en tidsmässigt kort och bra affär. Jag köpte när aktien var riktigt nedpressad", säger Rutger Arnhult till Nyhetsbyrån Direkt.

Du ville inte behålla aktierna över rapporten för det tredje kvartalet?

"Den kommer säkert bli bra, men jag valde att öka i Castellum i stället. Vi flaggade ju upp där samtidigt."

Du är inte rädd för eventuella kommande penningtvättsböter för Swedbank?

"Nej, jag tror att det ligger för mycket i kursen. Det är en jätteduktig bank. Vi arbetar mycket med dem. Jag tycker att det är märkligt att de har så låg värdering. De svenska bankerna är generellt extremt billiga."

Känner du förtroende för nya Swedbank-ledningen?

"Ja. Samtidigt är det inte en 'one-man-show' utan ett stort företag med en enorm position i marknaden. Det är svårt att rucka på det - lika svårt som att rucka på Klöverns position i svensk fastighetsmarknad", säger Klövern-vd:n med ett skratt.

Räntorna har vänt ned nu igen. Det är kanske inte så bra för bankerna?

"Nej, det tunnar ju ut marginalerna lite, men det är likadant för alla banker."

Vad tror du om ränteutvecklingen framöver?

"Jag tror att vi kommer få leva med väldigt låga räntor under överskådlig tid. Jag ser inte att det finns ett sådant tryck i ekonomin att centralbankerna ska behöva tvingas till att höja räntorna. Det är möjligt att Riksbanken gör en höjning bara för att komma upp till noll, men det spelar ingen roll för vår del som fastighetsbolag. Minusräntan får ingen effekt och är bara märklig", säger Rutger Arnhult avslutningsvis.

Rutger Arnhult är storägare i fastighetsbolagen Castellum, Sagax, Corem och Klövern. Innehavet i Castellum är hans värdemässigt största, enligt en sammanställning i Holdings.