STORYTEL: KONKURRENTEN BOOKBEAT VÄXTE 82% I 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det Bonnierägda ljudstreamingföretaget Bookbeat, som är konkurrent till First North-noterade Storytel, växte med 82 procent under det andra kvartalet 2020 jämfört med motsvarande period året innan.

Kärnmarknaderna Sverige, Finland och Tyskland stod för den huvudsakliga tillväxten, uppger Bookbeat i ett pressmeddelande.

Tillväxttakten var något högre än i första kvartalet när Bookbeats tillväxt var 79 procent.

"Milstolpen 300.000 betalande användare passerades i april och efter det har det stora inflödet av nya användare fortsatt", skriver Bookbeat som har som mål att för helåret 2020 nå intäkter på över 500 miljoner kronor och att passera 400.000 betalande användare.

Under det gångna kvartalet lade Bookbeat till Danmark och Polen som nya kärnmarknader i samband med att tjänsten översatts samt att rekrytering av lokala team har inletts.

"Ambitionen med Bookbeat har hela tiden varit att skapa något som långsiktigt kan anpassa sig till nya tekniska förutsättningar och kundbehov. Den här våren har bygget verkligen testats och tack vare teamets fokuserade arbete har vi uppnått en otrolig tillväxt under en minst sagt utmanande tid för hela världen", säger Bookbeats vd Niclas Sandin.

Storytel har sedan tidigare planerat att presentera vissa siffror för det andra kvartalet den 7 juli.