STORBRIT: STRÄVAR INTE EFTER HÅRD BREXIT - JOHNSON (NY)

(tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Boris Johnson, som är favorit att ta över som premiärminister i Storbritannien, sade på onsdagen att han inte strävar efter en hård brexit, att lämna EU utan avtal.

Det rapporterar Reuters.

Han sade de ska lämna EU den 31 oktober, men lämna på ett bättre sätt än med nuvarande avtal. Han tror inte att de lämnar utan avtal, men de ska förbereda sig för det, de är kapabla att anta den utmaningen.

Bryssel vill inte att de lämnar utan avtal, och de kommer inte att nå några resultat i omförhandlingar med EU om de ser ut som om de vill senarelägga brexit. Senareläggningen har ökat spänningarna i landet och det riskerar att alienera väljarna om de inte levererar vad gäller brexit.

Han sade att de kommer att engagera sig med alla vad gäller brexit, men att de stora partierna måste ta tag i det, annars riskerar de utplåning. Det kommer samtidigt bli svårt för parlamentet att obstruera och gå emot folkviljan om brexit.

Vägen framåt kommer inte bli lätt och det kommer att vara "gupp på vägen", men de kommer att få till en förnuftig, ordnad brexit och bygga ett nytt partnerskap med Europa.