Starbreeze: ingen koppling till OTWD bakom FC-beslut att lämna

STOCKHOLM (Direkt) Att Starbreeze finanschef Sebastian Ahlskog lämnar bolaget har ingen koppling till att bolaget står inför sin kanske viktigaste spellansering någonsin.

Det säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Sebastian Ahlskog lämnar sin tjänst för en ny position utanför bolaget. Mika Reini, som varit finanschef på spelbolaget Remedy Entertainment under 17 år, kommer att vara tillförordnad finanschef tills dess att en permanent lösning är på plats.

Varför slutar du?

"Starbreeze var ett ganska lite bolag när jag började men har nu utvecklats enormt. Starbreeze går nu in i en helt annan och fas och ska börja skörda det som har byggts upp under en lång period. Då är det naturligt för mig att titta efter nästa tillväxtcase", säger Sebastian Ahlskog.

Att du slutar, beror det till någon del på att du och den övriga bolagsledningen har olika syn på Starbreeze framtid?

"Nej, det gör det inte. Jag tror fortfarande på Starbreeze och vi skiljs absolut som vänner", säger finanschefen.

Starbreeze kommande stortitel OVERKILL's The Walking Dead (OTWD) lanseras till pc den 6 november och just nu pågår en betatestperiod.

Hur ser du på tajmingen nu när Starbreeze står inför sitt kanske viktigaste spelsläpp någonsin?

"Det finns inte någon perfekt tajming för en sådan här sak. En finanschef och ett produktsläpp är inte så tajt förknippade så det vore inte jättesmart att dra allt för långt gångna slutsatser av att ett specifikt produktsläpp har med ett finanschefsbyte att göra", säger Sebastian Ahlskog och tillägger:

"Walking Dead har fått en flygande start och bra uppmärksamhet. Det blir jätteintressant att se hur betan tas emot. Det har inget med den här saken att göra. Starbreeze har en ljus framtid och den kommer vara fortsatt ljus oavsett om jag är med på tåget eller inte".

Vilket nytt jobb går du till?

"Bolaget jag ska gå till vill inte att jag går ut med det ännu. Det är ett spännande teknikbolag i en snabbrörlig digital bransch", säger finanschefen och avstår att svara på frågan om det rör sig om ett börsnoterat bolag eller ej.