Skanska: får 4 orders, totalt ordervärde cirka 3 mdr kr

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggkoncernen Skanska har under fredagen aviserat om fyra stycken orders, tre i USA och en i Norge, till ett sammanlagt värde på drygt 3 miljarder kronor.

Det första avtalet avser renovering av en motorväg i nordöstra USA. Kontraktet är värt cirka 1,1 miljarder kronor.

Skanska kommer att renovera och förbättra motorvägen. Arbetet är påbörjat och beräknas vara klart under andra kvartalet 2022.

Det andra avtalet innebär att bygga ett datacenter i västra USA. Kontraktet är värt 649 miljoner kronor. Arbetet påbörjades i juni 2019 och beräknas vara klart i februari 2020.

Skanska har även tecknat en tilläggsorder med en befintlig kund till ett värde av 102 miljoner dollar. Ordern görs inom ramen för ett samriskbolag med Balfour Beatty, där Skanskas del utgör motsvarande 481 miljoner kronor.

Samtliga amerikanska orders kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2019.

Byggkoncernen har också tecknat ett avtal med det norska fastighetsbolaget Entra om att renovera en kontorsbyggnad i Oslo.

Kontraktet är värt 695 miljoner kronor och kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det andra kvartalet. Kontorsbyggnaden är cirka 26.000 kvadratmeter och ska stå färdigrenoverad i juni 2021.