SINCH: SER FÖRUTSÄTTNINGAR FORTSÄTTA VÄXA SNABBT - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Sinch, som levererar molnbaserade kommunikationstjänster, ser förutsättningar i marknaden för att fortsätta växa i en snabb takt.

Det säger bolagets vd Oscar Werner i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi ger inga framåtblickande uttalanden, men vi har som mål att vår justerade ebitda per aktie ska växa med 20 procent. Vi jobbar självklart för att nå det och vi jobbar för att nå högre än det. Jag tror att det finns möjligheter i marknaden att växa fortare än 20 procent", säger han.

Sinch har också visat en högre tillväxt i år. Under tredje kvartalet var tillväxten i det justerade ebitda-resultatet per aktie 46 procent på rullande tolv månader.

Bruttoresultatet ökade med 37 procent och den organiska omsättningstillväxten i lokal valuta var 20 procent under det tredje kvartalet.

Var det ett exceptionellt kvartal?

"Det var ju ett exceptionellt kvartal eftersom det var så starkt, men det är ingen engångseffekt som påverkade under kvartalet. Det var inget som har hänt under kvartalet som inte kan hända framöver", säger Oscar Werner.

Var har ni störst tillväxtpotential?

"Marknaden är global så potentialen är global. Vi växer väldigt fort nu i USA med våra amerikanska kunder, men de levererar sina tjänster till slutkunder över hela världen."

På produktsidan är det Sinchs största segment Messaging som står för större delen av tillväxten, men Oscar Werner påpekar att Voice och video är en bra tillväxtmotor givet att det segmentet börjar komma upp i storlek.

Sinch har gjort två förvärv de senaste månaderna, franska Myelefant samt brasilianska TWW, och bolaget ser möjlighet att fortsätta göra förvärv. Därför utvärderar Sinch förutsättningar för finansiering med ett obligationslån med ett förväntat belopp om 750 miljoner kronor.

"Vi vill alltid ha en möjlighet att agera snabbt på bra förvärvsmöjligheter", säger Oscar Werner.

Har ni några förvärvsobjekt på gång?

"Vi har alltid företag i vår 'pipeline' i olika faser eftersom vi har en aktiv förvärvsagenda. Det betyder inte att det blir någon affär. Vi kan komma fram till att det är för dyrt eller så köper någon annan bolaget", säger han.

Vid 12-tiden hade Sinch rusat med drygt 11 procent på Stockholmsbörsen.

Graf över Sinchaktiens utveckling hittills i år:

image

Källa: Infront