SEB: LANSERAR TJÄNST FÖR ATT KUNNA SE DATA FRÅN ANDRA BANKER

STOCKHOLM (Direkt) SEB lanserar i sommar, i samarbete med fintechbolaget Tink, en app-funktion som ska möjliggöra för SEB:s kunder att få en överblick över hela sin ekonomi i SEB-appen även om man har banktjänster såsom konton, lån och sparande hos konkurrerande banker.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya funktionen innebär att kunden kan välja att inhämta information från andra banker där kunden loggar in i en app eller på en internetbank med mobilt Bank-ID. Kunden ska kunna läsa in konton, sparanden och lån, hämta pension och försäkringar och på det viset se hela sin ekonomi i SEB:s app.

"Det är något som många kunder efterfrågar och vi är väldigt glada att nu kunna tillhandahålla den här funktionen", säger Mats Torstendahl som är chef för division Företag & Privatpersoner.

Förutsättningarna för att kunden ska kunna läsa in information från andra banker är att kunden har tillgång till den andra bankens internetbank eller app samt att kunden signerar ett avtal från SEB direkt i privatappen. Kunden godkänner sedan att SEB hämtar informationen från de andra bankerna genom att legitimera sig med mobilt Bank-ID för respektive bank.

Den nya tjänsten ska rullas ut successivt under sommaren. Enligt SEB är banken först med att erbjuda tjänsten.