Pandora: ser inte skäl till vinstvarning efter it-problem - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det danska smyckesbolaget Pandora ser inte skäl för att behöva vinstvarna med anledning av de it-problem som företaget drabbades av i vissa nordamerikanska butiker i samband med Black Friday.

Det uppger Pandora i ett uttalande för Bloomberg News.

"Utvecklingen hittills har inte gett oss någon anledning att ändra vår guidning från delårsrapporten för det tredje kvartalet", uppger företaget som hävdar att "många" kunder i USA och Kanada inte påverkades av bekymren som påverkade möjligheterna att processa betalningar.

Pandora uppger att it-systemen har fungerat smidigt i alla andra länder och att problemet inte heller påverkade Pandoras onlineförsäljning.

Carnegie uppgav i ett morgonbrev på måndagen att investmentbanken befarar att Pandora kan komma med ytterligare en vinstvarning under början av 2020.

Farhågorna kom efter uppgifter till investmentbanken om att Pandoras nya it-system i USA havererade i fredags, det vill säga under Black Friday, och att många kunder därmed fick lämna butikerna tomhänta. Dessutom har Pandora nyligen haft problem med försörjningskedjan i Storbritannien.

Aktien i Pandora handlades ned med cirka 2,2 procent till 267 kronor i Köpenhamn på måndagen. Kursen har fallit med närmare 20 procent den senaste månaden.

Carnegie har en säljrekommendation på aktien sedan tidigare och riktkursen 255 kronor.