OREXO: HEALTHINVEST KÖPT 4,5% UNDER SEPTEMBER - HOLDINGS

STOCKHOLM (Direkt) Healthinvest Parters fond för småbolag har under september köpt 1,6 miljoner aktier i Orexo, motsvarande en ägarandel om 4,5 procent.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering.

Fonden, som inte ägde några aktier sedan tidigare i Orexo, är nu bolagets fjärde största ägare.

Healthinvest Partner beskriver sig själv som ett bankoberoende svenskt fondbolag specialiserat på hälso- och sjukvårdssektorn. Healthinvest, som grundades 2006 av Anders Hallberg och Carl Bennet, har två aktivt förvaltade fonder: Healthinvest Value Fund samt Healthinvest Small & Microcap. Det är alltså den senare som tagit position i Orexo.

Orexo vann den 10 september en patenttvist avseende generiska versioner av Orexos läkemedel mot opiodberoende, Zubsolv. Beskedet fick aktien i Orexo att stiga kraftigt och flera analytiker höjda sina estimat och riktkurser.

I fondens senaste månadsbrev berättas om den nya, stora positionen och motiveringen tar avstamp i den vunna tvisten.

"Bolaget vann nyligen en segdragen patenttvist som kostat 200 miljoner kronor i legala kostnader. Vinsten innebär att Zubsolvs försäljning är skyddad mot konkurrens till 2032 och gör att försäljningsinsatserna kan intensifieras och därmed öka momentum ytterligare", heter det i månadsbrevet som släpptes i slutet av september.

"Redan nu växer dock Zubsolv kraftigt och vi tror att försäljningen kommer att öka väl över 30% i tredje kvartalet. Givet den höga tillväxten är aktien billig då den handlas till cirka 11x fritt kassaflöde", heter det vidare om Orexo-investeringen.

Fondens position i Orexo är värd drygt 100 miljoner kronor och fondens största i Sverige, enligt statistiken från Holdings.