Nyheter i svenska tidningar

NYLIBERAL SKOLA. Liberalerna ska bli bättre att lyssna på lärarkåren och ägna sig mindre åt politisk detaljstyrning av skolan. (DN)

TILLFÖRORDAND TILLFÖRSIKT. Telias nya tillförordnade vd, Christian Luiga, säger i en intervju med Dagens industri att han känner sig säker på att Bonnieraffären blir klar innan året är slut. (DI)

VÄNDNING I FASTIGHETSSEKTORN? Investerarnas jakt på säker avkastning kan ha gjort att fastighetsaktier är för högt värderade, skriver Di:s analytiker Mats Lundstedt. Sedan förra veckan har aktiekurserna i sektorn backat efter en lång uppgångsfas, nu återstår att se om det var toppen som passerades eller en tillfällig rekyl ned. (DI)

DET SVENSKA SPELUNDRET. Dataspelsbranschen fortsatte att växa kraftigt under 2018, enligt en rapport från Dataspelsbranschen. Den totala omsättningen var över 19 miljarder kronor och antalet anställda ökade med närmare 50 procent till cirka 8.000 personer. Störst på Stockholmsbörsen är THQ Nordic med över 1.300 anställda efter förvärv. (SR)