NYHETER I KORTHET ONSDAG 5 JULI

VÄLFÄRD. Fler poliser, ansvarsfull och hållbar migrationspolitik är vad Socialdemokraterna vill satsa på under kommande åren, skriver partisekreteraren Lena Rådström Baastad inför Socialdemokraternas dag i Almedalen. (SvD Debatt)

INGET VINSTTAK? Regeringen är beredd att släppa vinsttaket i välfärden och i stället försöka nå en uppgörelse med Moderaterna och Liberalerna efter tröga förhandlingar med Vänsterpartiet. (DI)

MITTENREGERING BÄST FÖR SVERIGE. En bred regering skulle vara det bästa för näringslivet och Sverige, säger Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling. (SvD)

FRIA SKOLVAL BÖR SLOPAS. Det fria skolvalet leder till ojämlikhet och bör slopas, säger nobelpristagaren Joseph Stiglitz. (DN)

KONJUNKTUREN HAR SKAPAT JOBBEN. Det är konjunkturen och de låga räntorna som är anledningen till att jobben vuxit med 200.000 sedan regeringsskiftet, inte regeringens politik, säger Lars Calmfors professor i nationalekonomi. (DI)

BINDANDE BOSTADSBUD! Bostadsmarknaden behöver ny lagstiftning som införande av bindande bud och slopande av dolda bud. (DI)

VOLVO CARS SKROTAR BÖRSEN. En börsnotering av Volvo Cars är inte aktuell, inte i nuläget i alla fall. (SvD Näringsliv)