NORSK HYDRO: PRODUKTIONEN ÅTERUPPTAGEN EFTER STRÖMAVBROTTET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det norska aluminiumbolaget Norsk Hydro har återfått strömmen och återupptagit produktionen vid bolagets bauxitgruva i Paragominas i Brasilien och vid aluminiumraffinaderiet Alunorte.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Överföringstornen har reparerats och strömtillförseln har återställts. Det blev inga personskador eller skador på produktionstillgångarna eller negativ miljöpåverkan till följd av strömavbrottet", framhåller bolaget.

Preliminära rapporter indikerar enligt bolaget att orsaken till strömavbrottet var att komponenter stals från överföringstornen.

Norsk Hydro meddelade den 22 juni att bolaget den 20 juni drabbades av ett strömavbrott vid sin bauxitgruva i Paragominas. Elförsörjningen förväntades vara åter inom två till tre veckor, uppgavs det då. Produktionen förväntades reduceras till mellan 50 och 70 procent under tiden, var budskapet.

Bolaget uppgav sig ta alla nödvändiga åtgärder för att återfå elförsäljningen och att återgå till normal drift så snart som möjligt, hette det vidare.