NORDKOREA: TIDEN FÖR NYA SAMTAL BÖRJAR RINNA UT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA bör presentera en ny strategi för att återuppta samtalen om kärnvapennedrustning med Nordkorea. Samtidigt varnas USA att tiden börjar rinna ut.

Det sade en Kwon Jong Gun, chef för USA-frågor vid Nordkoreas utrikesdepartement på torsdagen, rapporterar Reuters.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har tidigare sagt ett tredje möte med Donald Trump bara är möjligt om USA intar en mer flexibel hållning och att han är beredd att vänta till slutet av året.

Kwon Jong Gun sade att USA har talat om dialog medan man "föraktligt handlat fientligt". Själv utvecklade han inte men en talesperson för departementet sade på onsdagen att förlängningen av sanktioner var en fientlig handling.

"Dialog händer inte av sig själv när USA inte agerar för att komma fram till en realistisk approach som ligger i båda sidors intressen och talar om en återstart som en papegoja", sade Kwon i ett uttalande via statliga nyhetsbyrån KCNA.

Sydkoreas president Moon Jae-in sade på onsdagen att USA och Nordkorea för samtal "bakom kulisserna" om en eventuellt tredje toppmöte. Donald Trump sade på tisdagen att han kommer ha ett tredje möte med Kim Jong-Un "vid någon tidpunkt".