Nolato: USA-förbud mot "vaporisers" påverkar inte oss alls - vd

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nolatos verksamhet där bolaget levererar produkter till en e-cigaretttillverkare påverkas inte av USA:s förbud mot smaksatta e-cigaretter.

"Det påverkar inte oss överhuvudtaget. Det här är USA och vi levererar inte till USA. Vi har heller inte några smaksatta 'vaporisers' i vårt segment. Varken geografin eller produkterna berör oss", säger Nolatos vd Christer Wahlquist till Nyhetsbyrån Direkt.

Sent på onsdagskvällen meddelade USA:s regering att smaksatta e-cigaretter kommer att förbjudas i landet, i spåren av ett antal dödsfall relaterat till e-cigaretter.

Vid 10.30-tiden på torsdagen hade Nolatoaktien backat 3,4 procent till 516 kronor på Stockholmsbörsen.

Christer Wahlquist påminner om att Nolato inte tillverkar den typen av produkter, så kallade 'vaporisers' där man har en olja av något slag som man förångar och som innehåller nikotin men även andra ämnen.

"Den absoluta majoriteten av våra produkter inom segmentet är så kallade 'heat not burn', som är ett system för att värma upp tobak i. Det är en helt annan typ av produkt", säger han.

Nolato har en icke namngiven kund inom det här segmentet och den kunden har lanserat sina produkter i ett antal länder. Lanseringen började i, och är mest utbredd i, Asien.

För ett år sedan kom ett liknande förbud i Hongkong mot e-cigaretter av typen 'vaporisers'.

Befarar ni att myndigheternas förbud ska sprida sig även till 'heat not burn'-segmentet?

"Min uppfattning rent generellt är att myndigheter sätter sig in i vad det handlar om. Att de inte drar förhastade slutsatser kring samlingsbegreppet e-cigaretter", säger Christer Wahlquist.

Har ni haft några samtal med myndigheter?

"Vår roll i det här är att vi har en kund som vi jobbar tätt med. Vår kund tar ansvar för själva produkten och för eventuella samtal med myndigheter", säger Nolatochefen.

Graf över Nolatos kursutveckling hittills i år:

image

Källa: Infront