NEW YORK: VIRUSORO SATTE NY PRESS, S&P 500 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades något svagare på fredagen när marknaden riktade uppmärksamheten mot bolagsrapporter.

Dow Jones storbolagsindex var ned 0,1 procent. Det bredare S&P 500-indexet backade 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex var ned 0,1 procent.

Antalet smittade av coronaviruset i Kina har nu stigit till 830. Världshälsoorganisationen WHO kallade på torsdagen utbrottet för ett "nödläge i Kina". WHO valde dock att inte klassa händelserna som ett globalt nödläge. Rapporter om ett andra och tredje bekräftat fall i USA satte dock ny press på börsen.

"Om man tittar på den här sortens händelser historiskt så brukar de skapa viss panik initialt… men ur perspektivet hur de påverkar ekonomin och amerikanska marknader tenderar de att vara kortlivade", sade Randy Frederick, vicechef för trading och derivat vid Charles Schwab, till Reuters.

Chiptillverkaren Intel överträffade med god marginal analytikernas vinstförväntningar på 1:25 dollar per aktie, genom att redovisa en vinst på 1:52 dollar. Även intäkterna var över förväntan och Intel lämnade dessutom en optimistisk prognos för innevarande kvartal. Aktien var upp runt 8,7 procent.

Även Broadcom steg med 1,9 procent, efter att ha tecknat avtal med Apple om leverans av trådlösa komponenter - ett avtal som värderas till cirka 15 miljarder dollar eller 143 miljarder kronor. Apple svarar för närvarande för omkring 20 procent av Broadcoms årliga intäkter.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 4 punkter till 1,7 procent.

Graf: S&P500-index fredag den 24 januari

image

Bildkälla: Infront