MTG: FLERA BANKER SER CA 40% AV VÄRDE LIGGER I KVARVARANDE MTG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) På måndag handlas MTG utan rätt till aktier i Nent, det vill säga tv-verksamheten som ska knoppas av från det snart e-sport- och gamingfokuserade MTG och som beräknas göra debut på börsen den 28 mars.

Pareto skrev i en kommentar från den 14 mars, några dagar efter MTG och Nent haft kapitalmarknadsdagar, att MTG är värt 159 kronor per aktie som separat enhet och Nent 212 kronor, alltså fördelningen 43-57 procent av det totala värdet. MTG-aktien har i grova drag handlats kring 330 kronor sedan kapitalmarknadsdagen.

"Vi förväntar oss att Nent kommer att fortsätta att leverera stabil intäktstillväxt kring medelhöga, ensiffriga tal och starkare tillväxt för rörelseresultatet för de kommande två till tre åren", skrev Pareto som i nuläget har en köprekommendation på aktien med riktkursen 395 kronor.

Kepler Cheuvreux har i dag en riktkurs på 350 kronor på MTG-aktien. 140 kronor, eller 40 procent, av det värdet åsätts kvarvarande MTG och riktkursen på tolv månaders sikt ligger på samma nivå. Nent får därmed en riktkurs om 210 kronor, eller 60 procent av nuvarande riktkurs på 350 kronor.

Morgan Stanley sätter en värdering av "nya" MTG om cirka 8,6 miljarder kronor "enterprise value". Investmentbankens motsvarande värdering av Nent ligger på 13,4 miljarder kronor. Den totala värderingen för MTG före avknoppning ligger därmed på 22 miljarder kronor, där cirka 40 procent åsätts kvarvarande MTG. Morgan Stanley har enligt en analys från den 12 mars en underviktsrekommendation på aktien.

Norska DNB skiljer sig något från ovanstående banker och skrev i en kommentar häromveckan att MTG:s dåvarande kurs kring 330 bör fördelas 25-75 procent och samma förhållande ses i bankens riktkurser: 95 kronor för MTG och 271 kronor för Nent.