METSO: POTENTIAL I AKTIEN EFTER NEDGÅNG - PARETO

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Analyshuset Pareto Securities börjar se potential i det finländska verkstadsbolaget Metso efter den senaste tidens nedgång i aktiekursen. Samtidigt väntas fusionen med Outotec addera värde.

Det framgår av en analys där rekommendationen höjs till köp från behåll, vilket Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på torsdagsmorgonen. Riktkursen sänks däremot med 3 euro till 36 euro.

"Vi gillar fusionen men har inte inkluderat några positiva effekter i vår riktkurs ännu. Dock börjar vi se klar potential i Metso efter den dramatiska nedgången i aktiekursen", framhålls det i analysen.

Pareto skruvar emellertid ner sina estimat för 2020-2021 i spåren av en ökad sannolikhet för färre stora order inom Minerals.

För det tredje kvartalet spås orderingången ha backat med 3 procent för Minerals. Beträffande Flow Control väntas istället en ökning med 4 procent. I det fjärde kvartalet spår analyshuset en orderingång för Minerals som faller 5 procent och med ytterligare 3 procent under 2020.

"Trots att vi sänker våra estimat för organisk tillväxt /.../ ser vi fortfarande en hälsosam försäljningstillväxt på 14 procent för 2019, - 1 och 0 procent under 2020 och 2021", påpekas det.

Pareto framhåller samtidigt att Metsos marginaler kommer få stöd av högre volymer och eftermarknadsförsäljning.