MEDIA: QVIBERGÄGDA CUSTOS KÖPER 25% AV REALTID MEDIA - BREAKIT

STOCKHOLM (Direkt) Investmentbolaget Custos, delägt av Mats Qviberg, har köpt 25 procent av Realtid Media AB, som driver nyhetssajten Realtid.se, för 4 miljoner kronor.

Det rapporterar nyhetssajten Breakit på fredagen, baserat på ett mail från Realtids vd och grundare Jonas Wiwen-Nilsson till Realtids övriga aktieägare jämte en bekräftande kommentar från denne.

Enligt vad Mats Qviberg uppger till Nyhetsbyrån Direkt äger det börsnoterade investmentbolaget Öresund inget av Custos. I stället ägs det av honom själv och hans rådgivare Christen Ager-Hanssen - som enligt Breakit leder Realtid-investeringen - till vardera 40 procent, medan de återstående 20 procenten ägs av Lars Jacob Bø, Norgechef för managementkonsultfirman Bain & Company.

Christen Ager-Hanssen säger till Direkt att några andra investeringar än den i Realtid i dagsläget inte finns i Custos.

Däremot, säger han, är avsikten att göra fler medieinvesteringar i form av kompletteringsförvärv, och genom ett mycket aktivt arbete med Realtidsinnehavet utveckla det i riktning mot ett "Bloomberg för Norden".

Där, säger han, ska finnas både djupare analyser och olika slags databastjänster, exempelvis ägardata, för den typ av personer som ingår i målgruppen - jurister, managementkonsulter, revisorer och så vidare i finanssektorn.

"Vi tänker ta tillbaka Custos till att åter bli en aktiv investerare", säger han apropå Custos historik som en sådan, "och en av de första åtgärderna är en satsning inom media, där vi håller på att etablera ett dotterbolag, vars första investering är Realtid, men där vi tittar på fler förvärv inom media. Vi kommer att satsa ganska tungt inom mediebenet, och har ett antal förvärvskandidater i sikte", säger han.