Leo Vegas: får böter i Nederländerna på totalt 750.000 eur

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Leo Vegas och det förvärvade Royal Panda har bötfällts i Nederländerna för att ha riktat sig till spelare i landet.

Det rapporterar igamaingbusiness.com.

Leo Vegas tilldöms böter motsvarande 350.000 euro medan Royal Panda tilldöms 400.000 euro.

Den nederländska spelmyndigheten KSA har bevakat Leo Vegas mellan augusti 2018 och januari 2019 och menar att bolaget har drivit websidor som var tillgängliga via IP-adresser i Nederländerna.

I februari i år röstade den nederländska senaten igenom ett lagförslag som ska göra det tillåtet att erbjuda casino- och sportspel på nätet till spelare. Mest troligt är att landet öppnar upp för spel under det första kvartalet 2021.

I samband med att lagen röstades igenom klubbades även ett förslag om att så kallade illegala speloperatörer ska få vänta minst två år innan de kan få en licens under den nya lagen, det som har kallats för en "black out"-period.

Flera speloperatörer har bötfällts av KSA, däribland Kindred som fick 470.000 euro i böter och Betsson som tilldömdes 300.000 euro i böter. Det pågår diskussioner och spekulationer angående huruvida bötfällningar kommer att försvåra för operatörerna att få en licens när dessa ska delas ut.