Kopparbergs: behåller ledande position Storbritannien enl vd

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kopparbergs Bryggerier behåller sin ledande position i Storbritannien. I Sverige, på Systembolaget, behåller Kopparberg Päroncider och ölet Sofiero Original sina positioner inom respektive segment. Övriga exportländer har börjat enligt plan.

Det skriver vd Peter Bronsman i delårsrapporten.

Inom pubsegmentet i Storbritannien (on-trade) fortsätter Kopparberg Cider att vara det mest sålda varumärket på flaska, enligt vd:n.

"På dagligvarukedjorna (off-trade) är vi det näst mest sålda varumärket på cider och räknar vi med både öl och cider är Kopparberg i dag det 6:e mest sålda varumärket, vilket är fantastiskt", skriver Peter Bronsman.

Under det första kvartalet har Kopparbergs lanserat Balans i Storbritannien, ett kolsyrat vatten som är smaksatt med frukter och har en alkoholhalt på 4,0 procent, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om.

Angående brexit uppger bolaget att det är väl förberett vad det gäller inköp, produktion och distribution så att produktleveranserna kan fortsätta utan störning under de viktiga sommarmånaderna.