Kambi: "definitivt" inom tidigare guidat marginalspann - vd

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kambi ser ingen anledning att komma med en ny guidning för sin vinstmarginal, som i samband med kapitalmarknadsdagen i maj 2019 bedömdes komma in på 6,5-8 procent för helåret.

"Vi är definitivt inom spannet", säger Kambis vd Kristian Nylén till Nyhetsbyrån Direkt efter att Kindred, som är en kund till Kambi, på måndagen vinstvarnat med hänvisning till bland annat en lägre sportboksmarginal.

"Till att börja med så sa de ju att det är mest från Frankrike, och vi hanterar inte deras Frankrike-business", säger Kristian Nylén och fortsätter:

"Hade vi känt någon som helst anledning att vinstvarna, vi har ju guidat om marginalerna, så hade vi gjort det".

I samband med Kambis kapitalmarknadsdag i maj spådde bolaget att den så kallade "operator trading margin" skulle bli i spannet 6,5-8 procent för helåret 2019.

Även Betsson avböjer att kommunicera något angående bolagets siffror för det fjärde kvartalet.

"Vi har ingen anledning att kommunicera något just nu. Hade vi haft det så hade vi gjort det", säger Betssons vd Pontus Lindwall, som vidare uppger att bolaget kommer att kommunicera siffror först i samband med kvartalsrapporten, och han vill inte vidare kommentera utvecklingen i det fjärde kvartalet.

Sektorkollegan Kindred uppgav i samband med vinstvarningen att lejonparten av det lägre ebitda-resultatet kom från en lägre sportboksmarginal, framförallt från den franska marknaden, samt kostnader från bolagets intåg på den amerikanska marknaden.

"Vi har ingen exponering mot Frankrike och ingen exponering mot USA", konstaterar Pontus Lindwall.

På tisdagen pressades flera spelbolagsaktier och vid klockan 10.15 var Betssons aktie ner knappt 6 procent. Kambi var samtidigt ned 1,5 procent, efter att som mest ha backat över 7 procent. Kindred föll drygt 16 procent.