ITALEAF: DISCIPLINNÄMNDEN BESLUTAR OM AVNOTERING (NY2)

(Tillägg: sista stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nasdaqs disciplinnämnd har beslutat att det italienska miljöteknikbolaget Italeafs aktie ska avnoteras från handelsplattformen First North i Stockholm senast den 30 september med anledning av upprepade regelbrott.

Det framgår av ett pressmeddelande från Italeaf.

Enligt Discplinnämnden har bolaget brutit mot regelverket vid tre tillfällen genom att inte ha offentliggjort finansiella rapporter i linje med villkoren.

Italeaf bekräftar att bolaget inte offentliggjorde rapporter i linje med regelboken, men påpekar att bolaget var helt transparent i sin kommunikation med marknaden under sin omstruktureringsprocess. Vidare berodde regelbrotten enligt Italeaf på extraordinära omständigheter under coronapandemin.

Bolaget ville inte att Nasdaq skulle besluta om avnotering.

Italeafs aktie handelsstoppades vid lunchtid på fredagen. Vid handelsstoppet var marknadsvärdet för bolagets aktiekapital sammanlagt 12 miljoner euro.

Nasdaq kommer inom en snar framtid att gå ut med information om hur utsikterna för återupptagen handel i Italeaf-aktien ser ut under perioden före den 30 september, uppger David Augustsson, presskontakt vid Nasdaq, på en fråga från Nyhetsbyrån Direkt.

Sista dag för handel i Italeaf-aktien har fastställts till den 31 juli, uppgav Nasdaq senare i ett pressmeddelande på fredagskvällen. Det framgår inte uttryckligen om eller när handeln kommer att återupptas.