IRRAS: OKLAR OM TIDSPLAN FÖR NYA FINANSIELLA MÅL - FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Irras kan i dag inte närmare precisera när bolaget kommer att kommunicera omarbetade finansiella mål.

"Den ligger inte i absolut närtid. Vi sitter nu mitt i lanseringen av Hummingbird och är på väg att kliva in i Europa och vi vill ha bättre insikt i hur marknaderna tar emot de produkterna innan vi ger ut nya mål. Det är lite längre fram", säger Irras finanschef Sabina Berlin till Nyhetsbyrån Direkt.

Det är alltså inte under 2020?

"Jag kan inte säga att det inte är 2020. Det vet jag inte, men det var någon som frågade mig om vi släpper inom de närmaste veckorna och det är det absolut inte. Det är nog minst ett kvartal skulle jag gissa, men allt ifrån ett till fyra kvartal", säger Sabina Berlin.

Irras tidigare kommunicerade finansiella mål låg på en omsättning över 275 miljoner kronor för 2021 med en bruttomarginal över 72 procent och att vara kassaflödespostiva under det fjärde kvartalet samma år.

Dessa mål var sedan tidigare dock kraftigt ifrågasatta då varken Carnegie, Pareto eller Redeye räknade med att bolagen skulle nå försäljningsmålet i sina estimat.

Irras hade vid 15.10-tiden på fredagen fallit med 11,5 procent till 20:10 kronor.