IPO: TRAIN ALLIANCE TECKNADES TILL 336% INFÖR FIRST NORTH

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den emission som gjordes av Train Alliance, ett anläggningsbolag åt järnvägsnära verksamheter, inför noteringen av företagets aktier på Nasdaq First North tecknades till 336 procent och tillför bolaget 250 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat från fler än 22.000 investerare", skriver Train Alliance.

Teckningskursen på 50 kronor per aktie i nyemissionen värderade bolaget till 486 miljoner kronor före kapitaltillskottet på en kvarts miljard kronor.

Totalt uppgick anmälningarna till cirka 840 miljoner kronor.

Train Alliance ska besegra järnvägsmarknadens trögheter och tjäna pengar inom en långsiktigt växande bransch där de största aktörerna fortfarande är stora statliga aktörer, sade vd Joakim Weijmer i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Train Alliance bygger järnvägsfaciliteter, verkstäder, logistikområden och uppställningskapacitet. Ibland fortsätter företaget att äga anläggningarna och ibland säljer de dem. Det sistnämnda har skett vid flera tillfällen under de senaste åren och bidragit till att resultatet har varit positivt i flera år.

Bland utmaningarna finns trögheter när det gäller byggandet av järnvägsanslutningar till och från markområden, något som är en risk på framförallt de nya platser som bolaget satsar på.

En annan utmaning är tidsplanerna - det tar 5-15 år att etablera anläggningarna. Train Alliance ser samtidigt detta som en inträdesbarriär och därmed en konkurrensfördel eftersom bolaget har färdig järnvägsklar mark i Hallsberg.

Enligt Joakim Weijmer är många tåg på väg in i Sverige de närmaste åren och han ser ljust på järnvägens framtid.

image

Bild: Nyhetsbyrån Direkts reporter Johan Lind intervjuar Train Alliance vd Joakim Weijmer till höger.