IPO: NORD ANSTÄLLER MARTIN BERLING SOM NY VD

STOCKHOLM (Direkt) Detaljhandelsbolaget Nord, som säljer friluftsprodukter och som är på väg mot en listning, har anställt Martin Berling som vd. Han har bland annat en bakgrund på Fenix Outdoor och påbörjade sitt arbete i början av oktober.

Det uppger Nords styrelseordförande Peter Bengtsson för Nyhetsbyrån Direkt.

"Martin Berling är resultatdriven och professionell företagare med en framgångsrik bakgrund inom marknadsföring, PR, försäljning, och affärsutveckling. Martins senaste affärsprojekt är grundandet av företaget We Are Spindye, ett textilinnovationsföretag inom grön teknik. Han har ett antal framgångsrika start-ups bakom sig, både som initierande grundare och ledande befattningshavare", uppger Nord-ordföranden.

Martin Berling byggde tidigare upp Fenix Outdoor-bolaget Fjällrävens nordamerikanska företag från början mellan åren 2008 till 2012, samt jobbade inom Fjällräven två år efter det.

"Han är privat mycket intresserad av outdoor och har en lång historia av äventyrssportaktiviteter. Hans uppgift blir att utveckla affärsmodellen i Nord och bygga en organisation för tillväxt", säger Peter Bengtsson.

I september rapporterade Nyhetsbyrån Direkt att Nord hade valt att senarelägga sin listningsprocess med anledning av att bolaget hade haft en del operationella utmaningar och dessutom befann sig i en "intressant" dialog avseende förvärv eller samgående. Inget datum för listning är fastställt, var budskapet då från Nords styrelseordförande.

Den tidigare planen var att aktien skulle listas på First North under det andra kvartalet.

Peter Bengtssons förhoppning är alltjämt att kunna presentera resultatet av fusionsdiskussionen under november när Nord har genomfört bolagsstämma och allt är på plats.