INSTALCO: FÖRVÄRVAR VENTILATIONSBOLAG MED OMS CA 250 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Installationsföretaget Instalco förvärvar Ventpartner. Bolaget omsätter cirka 250 miljoner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ventpartner med ett hundratal anställda arbetar med kompletta ventilationslösningar och service och finns i Linköping, Norrköping, Katrineholm, Västerås och med huvudkontor i Örebro.

Ventpartner är specialiserade på inomhusklimat och levererar tjänster som energieffektivisering, kyla och värme, ventilation, styr- och reglerteknik, service och ventilationskontroll.

Kunderna består framförallt av fastighetsägare, byggentreprenörer och industribolag där de största kunderna är NCC och Peab. De vanligaste uppdragen gäller kontorshus, sjukhus, badanläggningar, skolor och liknande.

"Flera av våra dotterbolag har sedan tidigare ett nära samarbete med Ventpartner och tillsammans blir vi nu en större multidisciplinär spelare i Mälardalen, Östergötland och Örebro län. Ventpartner blir vårt första riktigt stora bolag inom ventilation vilket gläder oss", skriver Klas Larsson, affärsområdesansvarig för Instalco Väst.