Honeywell: industrikonglomeratets vinst bättre än väntat

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska industrikonglomeratet Honeywell redovisade på torsdagen en högre vinst per aktie än väntat, medan försäljningen kom in ungefär som väntat.

Bolaget höjer mittpunkten i intervallet för sin resultatprognos för helåret. Försäljningsprognosen smalnas dock av med en liten dragning nedåt.

"Vi fortsätter att leverera starkt resultat och avkastning för våra aktieägare, trots de nuvarande osäkra makroförhållandena", skriver vd Darius Adamczyk i delårsrapporten.

Det justerade resultatet per aktie uppgick till 2:08 dollar, vilket kan jämföras med 2:01 dollar i Bloombergs prognossammanställning. Försäljningen kom in på 9,09 miljarder dollar, strax under väntade 9,11 miljarder.

"Totalt sett hade vi ett starkt tredje kvartal, vilket var en fortsättning på en bra inledning av året", kommenterar Darius Adamczyk vidare.

För helåret 2019 räknar Honeywell nu med att vinst per aktie landar i intervallet 8:10 till 8:15 dollar per aktie. Den tidigare bedömningen låg på 7:95 till 8:15 dollar. Väntat var i genomsnitt 8:09 dollar per aktie.

Försäljningen antas nu landa på 36,7 till 36,9 miljarder dollar, att jämför med tidigare 36,7 till 37,2 miljarder.