FINANS: GAM INVESTM SÄGER UPP ÖVER 40% AV ARBETSSTYRKAN - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det krisande schweiziska fondbolaget GAM Investments kommer säga upp mer än 40 procent av den totala arbetsstyrkan i en omorganisation under den nytillträdde vd:n Peter Sandersons omorganisationsplan, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Peter Sanderson, tidigare Blackrock, tillträdde i somras efter att GAM genomlevt ett turbulent och problemfyllt år. I somras blev en likvideringsprocess kring en av bolagets internförvaltade fonder klar. GAM är en avknoppning från Julius Baer. Den senast redovisade siffran för antalet anställda är 863 personer.

I nuläget avser GAM:s ledning att avisera uppsägningarna vid en kommande strategipresentation i mitten av december, enligt Bloombergs källor.

Verksamheten drabbats av stora utflöden sedan problemen började att hopa sig för förvaltningsbolaget under förra sommaren, något som utlöstes av att en stjärnförvaltare stängts av. I syfte att undvika nödförsäljning förbjöds uttag ur fonden, som nu likviderats.

GAM:s aktie har backat med runt 85 procent sedan krisen utlöstes i bolaget.