EYEONID: AVSIKTSAVTAL MED MOBILOPERATÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Eyeonid har tecknat avsiktsförklaring med en sydeuropeisk mobiloperatör gällande leverans och framtagande av slutgiltigt kommersiellt avtal. Parterna är överens om de kommersiella villkoren, kommande lanseringen väntas enligt kunden kunna ske under andra halvåret 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Dialogen inleddes då kunden fått information om Eyeonids affär med Telenor Norge och deras koncept Safe.

"Då så väl leveransplanering som slutlig omfattning av lanseringar nu ska genomföras så är det än så länge för tidigt att bedöma resultatpåverkan för Eyeonid i denna affär vilket vi avser att återkomma med efter lansering. Prismodellen kommer att basera sig på fasta serviceavgifter och löpande licensintäkter. Därtill kommer kunden även att garantera ett större markandsbidrag i samband med lansering för att snabbt driva på försäljningen. Trots en relativt snabb affärsprocess kommer intäktspåverkan tidigast att ske från slutet av 2020 och initialt vara begränsad för att sedan öka under avtalstiden", skriver bolaget.

Parterna beräknar att kunna ha de kommersiella avtalen klara under det tredje kvartalet 2020 med avsikt att kunna lansera under andra halvan av 2020.