Epiroc: upprepar mål och utsikter inför kapitalmarknadsdagen

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruv- och infrastrukturutrustningsföretaget Epiroc bekräftar sina finansiella mål samt sina senaste marknadsutsikter att bolaget på kort sikt förväntar sig att efterfrågan kommer att ligga kvar på ungefär samma nivå som under det tredje kvartalet.

Det framgår av ett pressmeddelande inför den kapitalmarknadsdag som bolaget ska hålla på torsdagseftermiddagen.

"Syftet med dagen i Stockholm är att ge ytterligare inblick i Epirocs verksamhet och strategi för lönsam tillväxt och att omfatta teman som intelligent gruvdrift och infrastruktur, eftermarknad och motståndskraft", skriver bolaget.

Epiroc kommer bland annat att presentera exempel på sina 6th Sense automations- och informationshanteringslösningar.

"Detta är vår andra kapitalmarknadsdag och vi ser fram emot att ytterligare visa våra styrkor och vår affärsmodell för investerarkollektivet", säger Epirocs vd Per Lindberg.

"Vi kommer att fortsätta fokusera på att förbättra våra kunderbjudanden såväl som vår effektivitet, flexibilitet och motståndskraft", uppger han vidare.

Kapitalmarknadsdagen innehåller bland annat presentationer av vd Per Lindberg, ekonomi- och finansdirektör Anders Lindén samt gruv- och infrastrukturchef Helena Hedblom.

Presentationerna sänds live med start efter klockan 13.00.