DAIMLER: NEGATIVT EBIT OCH KASSAFLÖDE 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den tyska fordonstillverkaren meddelar att inkommande order börjat utveckla sig positivt igen i nästan alla kärnmarknader. Det efter att försäljningen av Mercedes-Benz varumärket och lastvagnar fallit 19 respektive 38 procent i den första delen av halvåret.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lastvagnarna uppges var speciellt påverkade i Europa och Nordamerika, men positiva försäljningssignaler har börjat återkomma, heter det.

Daimler Mobility, koncernens finansavdelning, hade en 2 procent lägre kontraktsvolym den 30 juni 2020, jämfört med motsvarande period föregående år.

Verksamheten i Kina börjar även arta sig. De negativa effekterna i det första kvartalet vägdes upp av det andra, enligt bolaget.

Till bakgrund av pandemiutbrottet förväntar sig Daimler nu också ett negativt justerat ebit-resultat och kassaflöde för koncernens industriella verksamhet i det andra kvartalet.

Intäkterna, som bolaget meddelat under det första kvartalet, kommer att minska avsevärt även om utvecklingen av intäkterna under de senaste veckorna, särskilt inom personbilsbranschen, ger anledning till försiktig optimism, skriver Daimler.