CONTINENTAL: NEDSKRIVNING 2,5 MDR EUR EFTER AVMATTNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Continental gör en nedskrivning på runt 2,5 miljarder euro i det tredje kvartalet 2019 relaterat till omstruktureringskostnader och motvind i marknaden.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med bolagets preliminära försäljningsrapport på tisdagen.

Miljardnedskrivningen är först och främst ett resultat av den ihållande nedgång som fordonsbranschen befunnit sig i den senaste tiden, skriver Continental. Den tyska underleverantören har ingen väsentlig förbättring i sikte under den kommande femårsperioden, framgår av ett uttalande.

"Den huvudsakliga nedskrivningen är hänförlig till förvärv gjorda före 2008", skriver Continental.

Även det strukturprogram som genomförs i bolaget ligger bakom en del av nedskrivningen. Denna del av nedskrivningen, 97 miljoner euro, kommer bokföras i det tredje kvartalet.

Continental bedömer att nedskrivningen inte kommer att ha någon större inverkan på årets resultat eller utdelning.

Underleverantörens resultat för det tredje kvartalet kom in i linje med förväntan: Omsättningen var 11 miljarder och rörelsemarginalen landade på 5,6 procent.

Aktien var upp med omkring 2,6 procent på eftermiddagen, efter att bolaget också meddelat att hela drivlineenheten Vitesco kommer att knoppas av och säljas. Tidigare under året har Continental lyft en möjlig särnotering av Vitesco, planer som nu överges.