CLS: FÖRSÄLJNING INTE KOMMIT IGÅNG SOM VÄNTAT 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det First North-listade medicinteknikbolaget CLS, Clinical Laserthermia Systems, redovisade endast mindre intäkter, på 0,1 miljoner kronor för koncernen, under det första kvartalet och ett nettoresultat om -9,5 miljoner kronor (-1,0).

"Periodens resultat påverkas av att vi ännu inte kommit igång med vår försäljning på det sätt som vi förväntat. Anledningen till detta är kundernas önskemål om en komplett lösning för MR-guidad laserablation, vilken vi kommer att kunna erbjuda, för såväl FLA som Imilt, under andra halvåret 2019", skriver bolagets vd Lars-Erik Eriksson i delårsrapporten.

Motsvarande erbjudande för behandling av hjärna och ryggrad inom CLS samarbete med MRI Interventions förväntas synas under 2020, heter det i rapporten.

Kostnadsmässigt påverkas CLS under det första kvartalet av ökade kostnader för sina strategiska samarbeten i jämförelse med samma period föregående år.

"Vårt fokus för 2019 är att säkerställa att tidplanerna hålls i utvecklingsarbetena med våra partners IGT, MRI Interventrions, Siemens Healthineers och att de nya produkter som tas fram uppfyller alla krav, såväl regulatoriskt som kommersiellt", skriver Lars-Erik Eriksson.