Börsveckan: köp Leo Vegas, Bufab, Momentum och Victoria Park

STOCKHOLM (Direkt) Börsveckan rekommenderar i sitt senaste nummer köp av Leo Vegas, Bufab, Momentum och Victoria Park. Däremot anser tidningen att man ska avvakta med Betsson, finländska Tokmanni, Biotage och Arjo.

För Leo Vegas ser Börsveckan köpläge efter den senaste tidens nedgång i aktien. Speloperatörens starka tillväxt, goda lönsamhet och förvärv gör aktien intressant och dess höga vinsttillväxt förtjänar en högre värdering. Aktien får ett köpråd.

Bufab är en favorit hos Börsveckan som nu får ett upprepat köpråd. Det är inte orimligt att räkna med en tillväxttakt på 10 procent och en vinsttillväxt på 17 procent. Det ger en attraktivt värderad aktie.

Momentum har goda möjligheter att höja lönsamheten med små grepp, något som senaste rapporten visar. Den tidigare B&B-koncernen är på väg åt rätt håll med gott ledarskap och en aktie som inte är allt för högt värderad. Börsveckan stämplar köp.

Bostadsbolaget Victoria Park anses av tidningen vara en bra aktie att långsiktigt äga i en portfölj. Med en stark rapport i ryggen, bolagets refinansieringsmodell och fokus på B-lägen och hyresrätter är bolaget en relativvinnare på bostadsmarknaden. Aktien köprekommenderas således.

För Betsson plockar Börsveckan bort köprådet. Värderingen lockar inte och det finns bättre spelaktier att satsa på.

Finska Tokmanni, en lågpriskedja, får även det rådet avvakta. Trots ett välskött bolag ser Börsveckan risk för svag försäljning och hög värdering.

I Biotage anser Börsveckan att värderingen är hög och att den stora omvärderingen kanske är över och avstår köp.

Arjos tillväxt är låg och förväntningarna på lönsamheten är för höga. Detta gör att Börsveckan avvaktar trots den senaste tidens insiderköp.