BÖRSVECKAN: KÖP HANDICARE, DEDICARE OCH NEW NORDIC HEALTHBRANDS

STOCKHOLM (Direkt) Det senaste numret av Börsveckan rekommenderar köp av Handicare, Dedicare och New Nordic Healthbrands. För Midsona, Probi och Attendo gäller rådet avvakta.

Det är läge att plocka in Handicare, tycker Börsveckan som menar att hjälpmedelsbolaget arbetar för att få fart på översta raden.

"Lönsamheten stiger och kanske blir 2018 något av en vändpunkt för bolaget", skriver tidningen som säger sig se "ett litet köpläge" på ett års sikt efter kurstappet under 2018. Börsveckan varnar samtidigt för att Nordic Capitals potentiella aktieförsäljning kan komma att ligga som en våt filt över aktien.

Vårdbemannaren Dedicare har tappat nästan halva börsvärdet under 2018 och bolagets resultatsiffror har sviktat efter ett starkt 2018. Samtidigt värderas bolaget till 8,3 gånger nästa år rörelseresultat, enligt Börsveckan som menar att det är aptitligt.

"Vi tvekar lite, men landar nog ändå i att man kan chansköpa Dedicare i nuläget", blir rådet här.

New Nordic Healthbrands, verksamt inom hälso- och skönhetsprodukter med en bred portfölj av kosttillskott, bör kunna växa runt 5 procent även nästa år och med lite bättre skalfördelar så kan en marginal strax över 7 procent nås. Det skulle ge ett ev/ebit på 13,3 för 2019, enligt Börsveckan.

"Det är rätt attraktivt. Så trots lite kortsiktiga problem nu ser vi potential i aktien, inte minst då estimaten är defensiva. Rådet blir köp", skriver tidningen.

För Midsona blir rådet att avvakta med hänvisning till att bolaget, som säljer livsmedel med hälsoförtecken, nog är inne i en "mellanperiod" i vilken redan genomförda förvärv ska konsolideras och nya bolagsköp får vänta.

Även Probi får en avvakta-rekommendation. Det har blåst motvind för bolaget, men värderingsmultiplarna är fortfarande höga. Det, i kombination med lite turbulens på ledningspositionerna, får tidningen att avvakta.

Samma råd sätts för Attendo.

"Sammantaget ser vi att bolaget kan överraska positivt vad gäller omsättningen men vi är mer försiktiga till lönsamhetsprognosen", skriver Börsveckan i Attendo-analysen som mynnar ut att ev/ebit känns för högt.