BÖRS: PG&E-AKTIEN RISKERAR BLIR VÄRD NOLL ENL CITI - BN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det rekonstruktionsdrabbade kaliforniska energibolaget PG&E:s aktie kan vara på väg att bli värd noll och intet, enligt Citis analytiker. Skadeståndsanspråk på 30 miljarder dollar vilar tungt över bolaget, som under veckan stängt av elnäten i Kalifornien för att inte riskera nya skogsbränder, enligt Bloomberg News.

PG&E:s aktie störtade med nära 30 procent i den amerikanska börsöppningen efter att myndigheter berövat bolaget rätten att på egen hand försöka reda ut den så kallade kapitel 11-konkurs som energijätten försatt sig i.

Citi sänkte riktkursen för PG&E till 5 dollar, vilket är den lägsta riktkursen av samtliga analyshus, och uppgav samtidigt i en analys att man värderar risken för att aktien blir värd 0 dollar till 75 procent.

Aktien handlades på torsdagseftermiddagen kring 7:85 dollar, 85 procent under kursnivåerna från tiden innan de bränder som misstänks ha orsakats av bolagets underhållsmässigt eftersatta kraftnät och som vållade hundratals dödsoffer under både 2017 och 2018.