BÖRS: MELKER SCHÖRLING AB FÖLJER "ETT FLERTAL BOLAG"

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Melker Schörling har flera objekt på sin radar för nya investeringar.

Det är budskapet från bolagets vd Gun Nilsson efter att bolaget de senaste dagarna sålt aktier i flera portföljbolag för sammantaget lite mer än 3 miljarder kronor.

"Vi letar kontinuerligt efter nya investeringar och följer ett flertal bolag som vi tycker har en intressant möjlighet för lönsam tillväxt", skriver hon i ett mejl.

Melker Schörling svenska aktieportfölj var värd cirka 70 miljarder före minskningen på cirka 5 procent. I ett uttalande på tisdagskvällen skrev Melker Schörling AB att de "marginella" försäljningarna genomfördes för att "stärka balansräkningen inför framtida investeringar".

Behöver ni mer kapital till de planer ni har, och kan det därmed blir aktuellt med nya avyttringar?

"Vi anser att MSAB har en bra finansiell ställning och att balansräkningen är stark i dag", skriver Gun Nilsson som endast ville låta sig intervjuas skriftligen.

Melker Schörling har sålt aktier i AAK, Hexpol, Hexagon, Assa Abloy, Securitas och Loomis under de senaste dagarna. Cirka hälften av försäljningssumman kom från en minskning i Hexagon om 3,7 miljoner B-aktier.

"Hexagon är vårt största innehav sett till fördelningen i aktieportföljen, därav blev det även det bolag vi i värde sålde mest i", skriver Gun Nilsson om mätteknikbolaget.

"Vi kan bara svara utifrån hur förutsättningarna ser ut för våra bolag och där är aktiviteten hög och förutsättningarna för fortsatt lönsam tillväxt bör vara goda framöver", svarar hon på frågan om hur Melker Schörling AB ser på konjunktur och börsklimat de två kommande åren.

Försäljningen har på sina håll väckt spekulationer om att Melker Schörling AB skulle vara en komponent i familjen Perssons påstådda planer på att köpa ut H&M från börsen, spekulationer som återges av exempelvis di.se.

"Vi dementerar dessa rykten", skriver Gun Nilsson på detta tema.