Bomarknad: rekordstor uppgång i boprisförväntningar - Hemnet

STOCKHOLM (Direkt) Boprisförväntningarna bland besökarna på bostadssajten Hemnet visar i juli den största uppgången någonsin.

Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

"Efter att vi tidigare i år hade det största fallet någonsin för köparbarometern har vi nu den största uppgången någonsin. Det stärker bilden av en återhämtning på bostadsmarknaden", säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Bland besökarna på Hemnet som planerar att köpa bostad räknar 26 procent med stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna, upp från 17 procent för en månad sedan. Andelen som tror på sjunkande priser minskar samtidigt kraftigt, till 27 procent från 46 procent.

"Vi ser att allt färre köpare tror på sjunkande priser och då vågar man mer, vilket man kan se i ökade säljvolymer och stigande priser. Det ser ut som om köparna skakat av sig mycket av oron som präglade marknaden i våras. Vi vet ju inte vad som händer med smittspridning och ekonomin framöver, men i nuläget visar bostadsmarknaden en väldig styrka", säger Erik Holmberg.

Bild: Köparbarometer Hemnet

image

Bild: Köparbarometer nettotal

image