BIOTAGE: FÖRESLÅR TRE NYA LEDAMÖTER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Biotage föreslår nyval till styrelsen av Reinhard Vogt, Mark Bradley och Torben Jørgensen. Nils-Olof Björk och Yvonne Mårtensson har avböjt omval.

I övrigt föreslås omval av Peter Ehrenheim, Thomas Eklund (ordförande) och Karolina Lawitz.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Torben Jørgensen är vd för Biotage sedan 2006. Före det var han vd för Affibody under fyra år och dessförinnan hade han haft motsvarande befattning vid Karo Bio och det danska diagnostikföretaget Dako. Torben Jørgensen är styrelseordförande i Atlas Antibodies AB och Micropos Medical. Han är även styrelseledamot i Intervacc.

Reinhard Vogt grundade Scandinavian Affiliate of Sarstedt i Sverige och jobbade sedan på Sartorius AG i Tyskland och satt i styrelsen för Sartorius i flera år. Sedan blev han delägare och vd för det New York-baserade investmentföretaget Dynamk Capital, ett investmentföretag med fokus på Life Science-företag i tidig utveckling och verktygsföretag inom Biotech-industrin.

Mark Bradley har ansvarat för stora tvärvetenskapliga forskningsprojekt under de senaste 25 åren - inledningsvis vid University of Southampton och nu vid University of Edinburgh, under vilken tid han även varit medgrundare till fyra stycken bolag som avknoppats.