BETTING: NEDERLÄNDSK MYNDIGHET UTFORMAT TESTER FÖR LICENSSÖKARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nederländska spelmyndigheten KSA föreslår att för att en potentiell licenstagare i landet ska få delta i licensprocessen måste den ha avstått från att erbjuda online-betting till nederländska konsumenter under två år.

Det skriver branschsajten Igaming Business.

Att det skulle bli en två år lång "cooling-off"-period för potentiella licenstagare har florerat i tidigare uppgifter.

Enligt KSA kommer sex huvudsakliga tester att utföras för att fastslå om ett bolag försökt att rikta sig mot nederländska konsumenter på ett ej tillåtet sätt. Kriteria inkluderar om operatören använt en .nl-webbsajt, använt domännamn associerade med Nederländerna och/eller använt en webbsajt där innehåll eller bilder finns som kan tolkas som att fokus ligger på Nederländerna. Vidare kommer myndigheten också att titta på om en operatör erbjudit tjänster på det holländska språket, använt betalningsalternativ som endast eller huvudsakligen används av nederländare, samt om operatören har haft annonser och reklam på tv, radio eller i tryck riktat specifikt mot den nederländska marknaden.

KSA håller för närvarande på att förbereda licensprocessen medan justitiedepartementet håller på att utforma regler som ska gälla under den nya spellagen. Licensprocessen väntas starta 1 juli 2020 och enligt uppgift har 183 bolag anmält intresse att delta, enligt Igaming Business.