Betting: betala spel med kreditkort förbjuds i UK - FT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det kommer från och med april att bli förbjudet att använda kreditkort vid betting i Storbritannien.

Det rapporterar Financial Times, FT, efter att den brittiska spelmyndigheten UKGC på tisdagen offentliggjort nya regler för att skydda problemspelare.

Det var enligt FT väntat att användningen av kreditkort (ej att förväxla med betalkort) skulle begränsas vad gäller onlinebetting. Mindre väntat var att även betting offline, alltså i butik, också skulle omfattas av de nya reglerna.

Spelmyndigheten bedömer att 800.000 av totalt cirka 24 miljoner brittiska spelare använder sig av kreditkort för att betala. Budskapet från de stora brittiska bettingbolagen, exempelvis William Hill, är att bara en minoritet av deras kunder använder kreditkort.

Spelmyndigheten aviserade även att alla online-operatörer på den brittiska bettingmarknaden måsta ansluta sig till något som kallas "Gamstop scheme", en tjänst som låter spelare i riskzonen att stänga av sig själva från alla bettingsidor. "Gamstop" har tidigare inte varit med som ett licensvillkor i Storbritannien, skriver FT som konstaterar att förändringarna kommer efter att många politiker krävt hårdare reglering av bettingmarknaden.

Flera svenska bettingbolag är verksamma i Storbritannien, exempelvis Kindred och Leo Vegas.