BEIJER ALMA: KRAFTIG ÅTERHÄMTNING VÄNTAS NÄSTA ÅR - NORDEA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I samband med pandemin har både fordons- och industrisektorn gått svagt, något som även drabbat Beijer Alma. Detta är dock redan inprisat i aktien som för tillfället handlas till 40 procents rabatt jämfört med sektorkollegorna och dessutom väntas en tydlig återhämtning ske för industribolaget under nästkommande år.

Det framgår av en analys från Nordea som höjer rekommendationen för Beijer Alma till köp från behåll med en riktkurs på 131 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat på onsdagsmorgonen.

"2021 kommer att vara ett starkt återhämtningsår där vinsten per aktie väntas stiga med mer än 50 procent med stöd av höga volymer från chassifjädrar (stötdämpare), i samband med en tilltagande bilproduktionsökning", skriver Nordea.

Vidare trycker banken på att Beijer Alma har en stark balansräkning med möjlighet att nyttja 1,3 miljarder kronor till förvärv, vilket kan komma att bidra till 40 procent av vinsten per aktie.

"Bolaget har klart ökat sin förvärvstakt med fem fullföljda förvärv under 2019 och två andra hittills i år", konstaterar Nordea vidare.

För det första kvartalet 2020 spår banken att Beijer Almas organiska tillväxt kommer att landa på -9 procent, med en "smärre" 14-procentig minskning av ebit-resultatet, jämfört med motsvarande kvartal året innan.

Det andra kvartalet i år väntas bli det tuffaste på grund av den allmänna nedstängningen i Europa, noterar Nordea vidare.

Vid 10-tiden handlas Beijer Alma till 93:30 kronor per aktie, en ökning på 6,6 procent för dagen.