AUTOLIV: FINANSCHEFEN MATS BACKMAN GÅR TILL VEONEER

STOCKHOLM (Direkt) Autolivs finanschef Mats Backman lämnar bolaget för att ta en motsvarande tjänst på Veoneer som knoppades av från just Autoliv under fjolåret.

Mats Backman stannar på Autoliv tills den 8 juli om inte parterna kommer överens om något annat, enligt pressmeddelande från Autoliv och Veoneer.

"Jag ser fram mot att börja på Veoneer. Företaget är väl positionerat inom ett av bilindustrins tillväxtområden. Tidpunkten är bra - jag får vara med i Veoneers nästa uppbyggnadsfas samtidigt som Autoliv är i en stabil position med ett starkt finansteam", säger Mats Backman i pressmeddelandet från Veoneer.

På Veoneer kommer han att ersätta Mathias Hermansson som lämnade bolaget efter knappt ett år på finanschefsposten, enligt besked som kommunicerades den 20 december.

"Jag välkomnar Mats till Veoneer. Han är en erkänd ledare med stark erfarenhet och jag ser fram emot att ta Veoneer genom nästa tillväxtfas tillsammans med honom" säger Jan Carlson, vd och koncernchef på Veoneer och tidigare vd för Autoliv.