ASOS: AKTIEN RUSAR - TOG IN 247 MLN GBP FÖR TRYGGAD VERKSAMHET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nätmodehandlaren Asos har tagit in 247 miljoner pund via ett placingförfarande, enligt ett pressmeddelande. Kapitalet har tagits in för att trygga verksamheten om pandemin skulle medföra mer långtgående konsekvenser för bolaget.

Brittiska Asos anmälde på tisdagen att en aktieförsäljning var på gång och på onsdagen rapporterades resultatet av denna. 15,8 miljoner aktier såldes till kursen 15:60 pund, motsvarande 18,8 procent av det totala aktiekapitalet innan placingen.

Placingen gjordes till en kurs som bara var närmast obetydliga nivåer billigare än stängningskursen på tisdagen och på onsdagsförmiddagen var aktien upp med 25 procent.

Asos gav tidigare under tisdagen en lägesuppdatering i halvårsrapporten som sträckte sig till och med februari månads utgång. Försäljningen rasade med 20-25 procent under det senaste tre veckorna till följd av de olika coronarelaterade karantänåtgärder som vidtagits.

Under halvårsperioden noterade Asos en försäljningsuppgång på 21 procent till 1.597 miljoner pund med ett resultat före skatt på 30,1 miljoner pund.