APPLE: FÖRST NÅ BÖRSVÄRDE 2.000 MDR USD INNAN 2021 - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikföretaget Apple - som i april 2018 blev första börsbolag att nå en värdering på 1.000 miljarder dollar - kommer passera värderingsgränsen 2.000-miljarder dollar inom två år, hävdar Wedbushs analytiker Dan Ives i en färsk analys.

För närvarande är Apples börsvärde omkring 1.400 miljarder dollar efter att ha stigit med 86 procent under 2019. Den regelbundet positive analytikern Dan Ives menar att kursrusningen kommer fortsätta med hjälp av trender som 5G och ett starkt driv i strategin att satsa på tjänster, till skillnad från tidigare fokus på hårdvaruförsäljning.

Wedbush-analytikern förväntar sig att tjänstedelen av Apples affär kommer nå en omsättning på 500-650 miljarder dollar för det nyss gångna året och således bevisa sig som en nyckel till framtiden för bolaget.

"2019 var bara inledningen på en epokgörande supercykel av 5G", sade Dan Ives i en intervju med CNBC i förra veckan då han förutspådde en kursökning med 35 procent för innevarande år.

Vid sidan av tjänster har den konventionella hårdvaruförsäljningen överträffat förväntningarna med hjälp av positivt konsumentmottagande av Iphone 11 i båda nyckelmarknaderna USA och Kina. Trots detta finns det omkring 350 miljoner kunder som i dag använder Iphone men är på väg att byta upp sig lagom till 5G-skiftet.

Wedbush ger riktkursen 350 dollar per aktie, men 400 dollar i ett bästa-fall-scenario, att jämföra med nuvarande kurs på 317 dollar. Riktkursen är den tredje högsta av de etablerade analyshusen på Wall Street, enligt Bloomberg.

Sedan nyår har Apples aktie fortsatt att klättra med 8 procent, men i tisdagens sena förhandel var kursen för dagen oförändrad.