AFFÄRSVÄRLDEN: KÖP TETHYS OIL OCH BERGS TIMBER, SÄLJ SECTRA

STOCKHOLM (Direkt) Affärsvärlden rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i oljebolaget Tethys Oil och skogsbolaget Bergs Timber, samt sälj av aktier i it-bolaget Sectra samt byggbolagsaktien Peab.

Analysen av Peab blev känd under onsdagsförmiddagen genom Affärsvärldens tjänst Analys+.

"Sveriges storbyggare Peab försåg sig av en övergödd bostadskalv. Nu är kalven uppäten och magrare vinsttider än vad konsensus spår väntat", enligt Analys+.

Tethys Oil har gått som tåget under 2018 (upp 45 procent) stärkt av ett stigande oljepris. Trots årets snabba kursuppgång är bolaget fortsatt köpvärd, skriver Affärsvärlden.

"Ökad produktion, fortsatt goda prospekteringsmöjligheter kombinerat med en attraktiv direktavkastning och värdering lockar till köp".

Bergs Timber är ett annat bolag som gått starkt under 2018, med en uppgång på 39 procent och även denna kursrusare har mer att ge, skriver Affärsvärlden, som rekommenderar köp.

Tidningen menar att inbromsade nybyggnationen i Sverige inte sätter käppar i hjulet för Bergs, då 80 procent av bolagets produktion går på export.

"Även den gynnsamma valutakursen antas bidra till en hygglig kvartalsrapport i början av oktober, även om förvärvsrelaterade integrationskostnader kan komma att tynga resultatet något", skriver Affärsvärlden.

It-bolaget Sectras aktie har däremot blivit för dyr, skriver Affärsvärlden, som rekommenderar att sälja och köpa tillbaka på nivåer under 208 kronor. Aktien stängde på onsdagen på 247:50 kronor.

"På dagens nivåer, med p/e-tal kring 42 för innevarande verksamhetsår, behöver ingen tveka".